Le mea aupito lata mai: Fepuari o le a faʻatinoina tulafono faʻatau i fafo i se taimi lata mai!

1. Na taofia e le Iunaite Setete le faatauina atu o Flammulina velutipes na aumai mai Saina.
E tusa ai ma le US Food and Drug Administration (FDA), i le aso 13 o Ianuari, na tuʻuina atu ai e le FDA se faʻaaliga toe faʻamanatu e faʻapea o Utopia Foods Inc o loʻo faʻalauteleina le toe faʻafoʻiina o Flammulina velutipes na aumai mai Saina ona o oloa na masalomia na afaina e Listeria.E leai se lipoti o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma oloa ua toe faʻaaogaina, ma ua taofia le faʻatau atu o oloa.

2. Ua fa'alautele e le Iunaite Setete le tuusaunoaga o tau mo oloa e 352 a Saina.
Faaalia e le Ofisa o le US Trade Representative, o le tuusaunoaga o le tau o oloa e 352 mai Saina e auina atu i Amerika o le a toe faaopoopo mo le isi iva masina seia oo ia Setema 30, 2023. na fuafua muamua e fa'amutaina i le fa'ai'uga o le 2022. O le fa'aopoopoga o le a fesoasoani i le fa'amaopoopoina o le iloiloga atili o faiga tu'usaunoaina ma le fa'aauauina o le iloiloga atoa fa'afa tausaga.

3. Ua fa'alautele atu le tapu o ata i Macao.
E tusa ai ma le Global Times, ia Ianuari 17th, taimi faʻapitonuʻu, na tuʻu ai e le malo o Biden ia Saina ma Macau i lalo o le pule, fai mai o faiga faʻatonutonu na faʻasalalau ia Oketopa o le tausaga talu ai na faʻaoga foi i le Macao Special Administrative Region ma amata faamamaluina ia Ianuari 17th.O le faʻasalalauga na faʻaalia ai o meataalo ma masini gaosiga e faʻasaina mai le auina atu i fafo e mafai ona faʻafeiloaʻi mai Macao i isi nofoaga i totonu o Saina, o lea o faiga fou na aofia ai Macao i le lautele o le faʻatau atu.A maeʻa le faʻatinoina o lenei fuataga, e manaʻomia e pisinisi a Amerika ona maua se laisene e faʻatau atu i Macao.

4. O le a fa'aleaogaina le totogifuapauina o le taofia i le taulaga o Los Angeles ma Long Beach.
O uafu o Los Angeles ma Long Beach talu ai nei na faasilasila mai ai i se faamatalaga e faapea o le "container overdue detention fee" o le a aveesea mai ia Ianuari 24, 2023, lea e faailoga ai foi le faaiuga o le siʻitia o uta uta uta i Kalefonia.E tusa ai ma le uafu, talu mai le faʻalauiloaina o le fuafuaga o le totogiina, o le aofaʻi o oloa sa paʻulia i uafu o Los Angeles Port ma Long Beach ua paʻu i le 92%.

5. Na amatalia e Genting se su'esu'ega e tetee atu i le lafoa'iina o lifi i Saina.
I le aso 23 o Ianuari, 2023, na tuʻuina atu ai e le Foreign Trade Secretariat a le Matagaluega o le Tamaoaiga Mataupu a Atenitina le iugafono Numera 15/2023, ma filifili ai e amata se suʻesuʻega e tetee atu i le lafoaia e faasaga i lifi e afua mai i Saina i luga o le talosaga a Atenitina pisinisi Ascensores Servas SA, Ascensores CNDOR SRL ma Agrupacin de Colaboracin Medios de Elevacin Guillemi.O le tulafono a le tiute o oloa o loʻo aʻafia i le mataupu o le 8428.10.00.O le fa'aaliga o le a fa'amanaia i le aso o le fa'asalalauga.

6. Na tu'uina atu e Viet Nam tiute e tetee atu ai i le lafoa'iina e oo atu i le 35.58% i luga o nisi o oloa alumini a Saina.
E tusa ai ma le lipoti a le VNINDEX ia Ianuari 27th, o le Trade Defense Bureau o le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga a Viet Nam na fai mai na faatoa filifili le Matagaluega e faia ni faiga e tetee atu ai i oloa e afua mai i Saina ma le HS codes o 7604.10.10, 7604.10 .90, 7604.21.90, 7604.29.10 ma le 7604.29.90.O le faaiuga e aofia ai le tele o pisinisi a Saina o loʻo gaosia ma faʻatau atu oloa alumini, ma o le lafoga e tetee atu i le lafoaia o lafoga e mai le 2.85% i le 35.58%.


Taimi meli: Feb-23-2023