fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo ma totonu o le atunu'u

/ aiga /

                                                             

Fetufaaiga tau
Na siitia le RMB i luga aʻe o le 7.12 i le taimi e tasi.
 
Ina ua maeʻa ona siitia e le Federal Reserve le tului e pei ona faatulagaina ia Iulai, na paʻu le US dollar index, ma o le fesuiaiga o le RMB i le US dollar na siitia ai.
O le fesuiaiga o tupe o le RMB e faasaga i le US tala na tatalaina maualuga i le aso 27 o Iulai, ma sosoo ai ma le 7.13 ma le 7.12 faʻailoga i fefaʻatauaʻiga i totonu o aso, e oʻo atu i le maualuga o le 7.1192, i le taimi e talisapaia ai le sili atu i le 300 points pe a faʻatusatusa i le aso fefaʻatauaʻiga talu ai.O le fesuiaiga o le RMB i fafo e faasaga i le US dollar, lea e atagia mai ai le faʻamoemoe o le aufaipisinisi faava o malo, na siitia atili.I le aso 27 o Iulai, na malepe ai le 7.15, 7.14, 7.13 ma le 7.12 faʻasolosolo, ma oʻo atu i le maualuga o le intraday o le 7.1164, faʻatasi ai ma le talisapaia o le 300 points i le aso.
E tusa ai pe o le siitaga mulimuli lea e sili ona popole i ai le maketi, o le tali a le Taitaifono a le Federal Reserve Powell i le fonotaga a le au tusitala e "le mautonu".Na faailoa mai e China Merchants Securities o le fono lata mai a le Fed o lona uiga o le faamoemoe o le RMB faʻatatau i le tala Amerika i le afa lona lua o le tausaga ua faʻavaeina.
                                                             
Aia tatau tau meatotino
E fa'amalosia e le Ofisa o Tiute le puipuiga o aia tatau o meatotino tau le atamai i auala e tu'uina atu ai.
 
Talu mai le amataga o lenei tausaga, ua faia e le Ofisa o Tiute ni faiga lelei e faatino ai le tele o gaioiga faapitoa mo le puipuiga o le tiute o aia tatau o meatotino tau le atamai, e pei o le "Longteng", "Blue Net" ma le "Net Net", ma le maumauaʻi faʻaumatia. faaulufale mai ma auina atu i fafo solitulafono ma faiga faasolitulafono.I le afa muamua o le tausaga, 23,000 vaega ma le 50.7 miliona masalomia o oloa na faoa.
E tusa ai ma faʻamaumauga muamua, i le afa muamua o le tausaga, na faoa e le Tiute a le atunuʻu le 21,000 vaega ma le 4,164,000 vaega o loʻo masalomia o loʻo faʻaulufale mai ma faʻatau atu oloa faʻaleagaina i totonu o le auala e tuʻuina atu ai, e aofia ai le 12,420 vaega ma le 20,700 vaega i le meli, 410 vaega ma le 10, 10. i le auala meli faʻasalalau, ma le 8,305 batches ma le 2,408,000 fasi pepa i le laina e-pisinisi i luga o tuaoi.
Na faʻamalosia atili e le Ofisa o Tiute le faʻasalalauga o faiga faʻavae mo le puipuiga o meatotino tau le atamai mo pisinisi tuʻuina atu ma atinaʻe faʻatautaia e-commerce i luga o tuaoi, faʻalauteleina le faʻalauiloaina o pisinisi ina ia usitaʻia ma le iloa le tulafono, ma le vaʻavaʻai totoʻa i lamatiaga o solitulafono i le mauaina ma le lafoina o fesoʻotaʻiga, ma fa'amalosia pisinisi e fa'atautaia le fa'auluina o le puipuiga o le tiute o aia tatau tau meatotino.

 
/i fafo/

                                                             
Ausetalia
Fa'atino aloa'ia pulega fa'ataga fa'aulufale mai ma fa'aulufale atu mo ituaiga vaila'au e lua.
Decabromodiphenyl ether (decaBDE), perfluorooctanoic acid, ona masima ma mea faʻapipiʻi faʻatasi na faʻaopoopoina i le Annex III o le Rotterdam Convention i le faaiuga o le 2022. I le avea ai ma se saini i le Rotterdam Convention, o lona uiga foi o pisinisi o loʻo auai i le faʻaulufale mai ma le faʻatau atu o mea o loʻo i luga. e lua ituaiga o vaila'au i Ausetalia e tatau ona tausisia tulafono faatonutonu fou o le pulega.
E tusa ai ma le faʻaaliga lata mai a le AICIS, o le a faʻatinoina tulafono faatonutonu fou o le pulega ia Iulai 21, 2023. O lona uiga, mai ia Iulai 21, 2023, e tatau i tagata Ausetalia faʻaulufale mai / faʻatau atu vailaʻau nei ona maua le faʻatagaina faaletausaga mai le AICIS aʻo leʻi mafai faaletulafono. fa'atino galuega fa'aulufale mai/fa'atau atu i totonu ole tausaga fa'amauina:
Decabromodiphenyl eter (DEBADE)-decabromodiphenyl eter
Perfluoro octanoic acid ma ona masima-perfluorooctanoic acid ma ona masima
PFOA) e feso'ota'i fa'atasi
Afai o nei vailaʻau e faʻafeiloaʻi mo naʻo suʻesuʻega faʻasaienisi poʻo auʻiliʻiliga i totonu ole tausaga resitalaina o le AICIS (Aokuso 30 ia Setema 1), ma o le aofaʻi faʻafeiloaʻi e 100kg pe itiiti ifo, o lenei tulafono fou e le faʻaaogaina.
                                                              
Turkey
O loʻo faʻaauau pea ona faʻaititia le tau o Lira, ma maua ai se faʻamaumauga maualalo.
Talu ai nei, o le fesuiaiga o le Turkish lira e faasaga i le US dollar na paʻu i se faamaumauga maualalo.Na faʻaaoga muamua e le malo o Turki le faitau piliona o tala e faʻamautu ai le fesuiaiga o le lira, ma o tupe faʻaagaga a le atunuʻu ua paʻu i le leaga mo le taimi muamua talu mai le 2022.
I le aso 24 o Iulai, na pa'ū ai le Turkish lira i lalo ifo o le 27-mark e faasaga i le US dollar, ma faʻamauina ai se faʻamaumauga fou maualalo.
I le sefulu tausaga talu ai, o le tamaoaiga o Turkey o loʻo i ai i se taamilosaga o le manuia i le atuatuvale, ma o loʻo feagai foi ma faigata e pei o le maualuga o le tau ma le faʻalavelave tau tupe.Ua sili atu i le 90% le tau o le lira.
I le aso 28 o Me, na manumalo ai le Peresetene Turki o Erdogan i le taamilosaga lona lua o le palota a le peresetene ma toe filifilia mo le lima tausaga.Mo le tele o tausaga, ua tuuaia ai e le au faitio faiga faavae tau tamaoaiga a Erdogan ua mafua ai le faaletonu o le tamaoaiga o le atunuu.


Taimi meli: Iul-28-2023